keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Miksi iPhone?



Monien mielestä puhelimesta reippaasti yli 500, jopa tuhannen euron maksaminen on aivan älytöntä. Kuitenkin ainakin omilla kavereillani ja tutuillani lähes kaikilla on yksi kalleimmista puhelimista, Applen iPhone. Tietenkin iPhonejakin löytyy montaa eri mallia, mutta suurimmalta osalta löytyy yksi uusimista malleista,eli iPhone 6, 6s tai 7. Ostaako nuori iPhonen vain sen takia, että se on "trendikästä" vai onko kyseinen puhelinmalli oikeasti hintansa arvoinen?

Ensimmäinen iPhone julkaistiin jo vuonna 2007, mutta ainakin Suomessa iPhonejen suosio alkoi selkeämmin näkyä vasta iPhone 4-puhelimen julkaisun jälkeen vuonna 2010. Tällä hetkellä Gigantissa kallein iPhone malli, iPhone 7 Plus 256GB:n muistilla maksaa 1139 euroa. Joillekkin tämä summa saattaa olla enemmän kuin kuukauden palkka, jollekkin tonni sinne tänne ei tunnu missään. Vuoden 2016 syksyllä julkaistun, iPhone 6s-puhelimen 64GB:n muistilla saa Verkkokauppa.comista 739 euron hintaan. Heti julkaisun jälkeen 1,5 vuotta sitten itse ostin kyseisen puhelimen 850:llä eurolla. iPhonejen hinta tippuu siis tasaisesti noin sadalla eurolla vuodessa.

Kuvahaun tulos haulle iphone


Olen ollut vannoutunut iPhone-käyttäjä vuodesta 2013 asti. Minulla oli käytössä iPhone 5 kolmen vuoden ajan, jonka jälkeen ostin iPhone 6s:ssän. Itse olen ollut Applen puhelimiin erittäin tyytyväinen varmasti samoista syistä kuin muutkin, iPhonejen miljoonat käyttäjät ovat: puhelimien muotoilu on erinomainen, tarjoolla on useita eri väri- ja muistivaihtoehtohtoja, iPhonet toimivat yleensä nopeasti, iOS-käyttöjärjestelmä on selkeä ja sitä on helppo käyttää, Applen muut laitteet toimivat erinomaisesti yhdessä iPhonen kanssa, sekä niiden etu- ja takakameroilla saa laadukkaita kuvia. Lisäksi tietenkin on pakko mainita, että Apple brändinä houkuttelee etenkin nuoria.

Kuitenkin henkilön, joka ei tarvitse "ihmeellistä" puhelinta, hän käyttää puhelinta vain soittamiseen tai hänelle ei ole niin väliä, ei ole mitään järkeä ostaa iPhonea. Hyvässä ja huolellisessa käytössä iPhonet kestävät hyvin, mutta huolettomalla käyttäjällä ilman suojakalvoa tai panssarilasia näyttö rikkoutuu erittäin helposti.

Lähes samoilla teknisillä ominaisuuksilla löytyy halvempia puhelimia esimerkiksi Honorilta tai Samsungilta. Halvemmissa puhelimissa on suurimmassa osassa Android-käyttöjärjestelmä, joka ei ole mielestäni läheskään samalla tasolla iOS:sin kanssa. Tietysti tässäkin asiassa on mielipide-eroja. Itse koen kuitenkin, että yllä mainituiden syiden takia on täysin perusteltua maksaa muutama sata enemmän iPhonesta, eikä se ole pelkästään brändin ja merkin perässä sokeasti juoksemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti