keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

WhatsApp -sovelluksen rahapalvelu

Luimme Kauppalehden uutisen nimeltä "WhatsAppilla voi pian siirtää rahaa". Uutinen käsittelee WhatsApp -sovelluksen mahdollista uudistuksesta, jonka avulla sovelluksen käyttäjät voisivat helposti siirtää sovelluksen kautta rahaa toisilleen. Uudistusta tullaan kokeilemaan Intiassa, koska siellä on yli 200 miljoonaa WhatsApp -sovelluksen käyttäjää. Tällä hetkellä Intiassa käytetään WhatsAppia jo muita maita laajemmin esimerkiksi yritysviestintään ja myyntitoimintaan. Intia on yrityksen suurin yksittäinen markkina-alue, ja siellä asuu yli 200 miljoonaa ihmistä ilman pankkitiliä.  WhatsAppin mahdollisen maksupalvelujärjestelmän odotetaan olevan suurta potentiaalia maan siirtyessä käteisestaloudesta digitaaliseen rahaan.

Mielestämme tämänkaltainen uudistus toisi paljon uusia taloudellisia mahdollisuuksia sekä helpottaisi ihmisten taloudellista vuorovaikutusta. Mielestämme käteisestä rahasta pitäisi luopua, ja tämä uudistus edesauttaisi sitä. Koko maailman sähköistyessä rahankin pitäisi mielestämme seurata mukana. Kokeilun onnistuessa Intiassa, se otetaan käyttöön myös muualla. Toivomme Intiassa siis sen onnistuvan, koska olisimme molemmat itsekin kiinnostuneita kokeilemaan ja käyttämään tätä meille jo valmiiksi tutun sovelluksen modernia uudistusta.

Tietenkin tälläisessä palvelussa on omat riskinsä. WhatsApp -sovellusta on hakkereitu ennenkin ja nettiyhteydessä on ollut ongelmia. Tällaiset komplikaatiot heikentävät palvelun luotetavuutta ja toimivuutta. Haluavatko tai uskaltavatko ihmiset edes siirtää rahaa tälläisen sovelluksen välityksellä?

Mielestämme tämä on positiivinen uudistus, kunhan varsinkin aluksi huomioidaan siihen liittyvät riskit. Luotamme siihen, ettei WhatsApp ota uudistusta kuitenkaan käyttöön Intiaa laajemmin ennen kuin sen turvallisuus on sataprosenttisesti taattu.

http://m.kauppalehti.fi/uutiset/whatsappilla-voi-pian-siirtaa-rahaa/BSAtQpu6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti